Φώτης Γροντάς | Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Λοιπόν Ladies & Gentlemen, Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1970 με καταγωγή από την Σάμο,  εξού και το επώνυμο Γροντάς, για το οποίο δεν υπάρχει συνωνυμία (όποιος Γροντάς παγκοσμίως & συγγενολόι), ενώ η οικογένεια εμφανίζεται στα ιστορικά αρχεία από το 1513.

Μεγάλωσα στο κέντρο της πόλης και βρέθηκα στον Εύοσμο το 1995, καθώς τότε αρραβωνιασμένος με την σύντροφό μου Δήμητρα Παπαδοπούλου αναζητούσαμε την φωλιά μας.

Κατοικώ από το 1996 στον πεζόδρομο της πλατείας Εύοσμου, μερικά μέτρα από το Δημαρχείο..

Με την Δήμητρα έχουμε μια κόρη την Στέλλα στην δευτέρα λυκείου αυτήν την στιγμή (η οποία από τα 14 διαβάζει Ελύτη και Κάφκα μεταξύ άλλων).

Από τα 14 εργάστηκα την οικογενειακή επιχείρηση, το ψητοπωλείο που διατηρούσε ο πατέρας μου και από το οποίο περνούσε καθημερινά όλος ο επιχειρηματικός, ο επαγγελματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης και το προσωπικό τους. 

Καθώς εργαζόμενος από σχεδόν παιδί, φοίτησα στο 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο που στεγαζόταν τότε στην πλατεία Αντιγονιδών. Εκτός από την απίστευτη κούραση που απαιτήθηκε μεταξύ εργασίας και σχολείου και των στερήσεων της κοινωνικής ζωής που defacto υπήρξε λόγω έλλειψης χρόνου, but…

παρά τις δυσκολίες και την απίστευτη καθημερινή κούραση, εκείνα τα χρόνια αποδείχθηκαν από τα πιο πολυτιμότερα της ζωής μου, όπου η εργασία με έφερνε σε καθημερινή επαφή με όλον τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης, κάθε κατηγορίας και μεγέθους, ενώ το βράδυ στο σχολείο, ειδικά στο Λύκειο, είχα «συμμαθητές» μεγαλύτερους από 5 μέχρι και 35 χρόνια!

Με εξέπληττε βαθιά η συνέπεια και η συγκέντρωσή τους στα μαθήματα παρά τις υποχρεώσεις τους, επαγγελματικές και οικογενειακές.

Από την πρώτη μέχρι την τετάρτη λυκείου (τότε δεν ήταν όπως τώρα τα Νυχτερινά, για να βγει η ύλη κάναμε απλώς 4 ενταντικότατες χρονιές), υπήρξα ομοφώνως πρόεδρος των δεκαπενταμελών ενώ εξοβελίστηκε επιτυχώς κάθε προσπάθεια πολιτικοποίησης του σχολείου (οι ηλικίες ήταν τέτοιες που προσπαθούσαν να παρεισφρήσουν πολλοί «συνδικαλιστές»).

Αποφοίτησα με εξαιρετική βαθμολογία Τριτοδεσμίτης [φυσικά] (σημερινή θεωρητική) καθώς σε όλο το λύκειο σχεδόν δεν χρειάστηκε να διαβάσω Αρχαία, Ιστορία, Εκθεση, Λατινικά. Απλώς ήμουν γεννημένος για αυτά τα μαθήματα (σε αντίθεση με τα μαθηματικά που είχαν βαρεθεί οι καθηγητές και απλώς μου έβαζαν ένα 14 και την λύση της άσκησης σε λευκή κόλλα 🙂 )

Σε αντίθεση με πολλούς νεοεμφανιζόμενους «υπερπατριώτες του πληκτρολογίου» που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια, και των οποίων η πλειονότητα κίνησε γη και ουρανό για μια «βολική θητεία» κοντά στο σπίτι τους και συνήθως πίσω από ένα γραφείο,

Κατατάγηκα εθελοντικά στο Πολεμικό Ναυτικό και επίσης εθελοντικά στο Υποβρύχιο S114 Παπανικολής, όπου και υπηρέτησα 19 μήνες ως χειριστής πηδαλίου διεύθυνσεως του σκάφους, μια θέση εξαιρετικής ευθύνης και πολύ μεγάλων απαιτήσεων.

Το υποβρύχιο συμμετείχε τον Ιανουάριο του 1991 στην ΝΑΤΟΙΚΗ επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου, την διεθνή στρατιωτική επίθεση εναντίων του Ιράκ εξαιτίας της εισβολής του στο Κουβέιτ, με πηδαλιούχο τον γράφωντα.

Επίσης κατά την διάρκεια της θητείας μου εκπαίδευσα σειρές αξιωματικών και υπαξιωματικών στο πηδάλιο διεύθυνσης, ενώ αποφοίτησα από την Σχολή Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού με βαθμό 94% την υψηλότερη βαθμολογία που έλαβε έφεδρος – και ταξιδέψαμε σε κάθε εκατοστό των Ελληνικών θαλασσών.

Δεν πέρασε λίγος καιρός από επιστροφή μου ώς πολίτης και την προετοιμασία μου για την Νομική (ως απόφοιτος εσπερινού είχα και ένα τεράστιο μπόνους στα μόρια), χτυπήθηκα από μια σπανιότατη και θανατηφόρα σε ποσοστό άνω του 98% ασθένεια.

Την είχαν τότε, 253 άνθρωποι στην γνωστή ιστορία της ιατρικής με προηγούμενο από τον γράφοντα στην Ελλάδα ένας ηλικιωμένος το 1958.

Πέρασαν δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο και μια διετία περίπου ολικής ανάρρωσης και τελικώς, μιας σπανιώτατης επιβίωσης.

Το όνειρο της Νομικής καταστράφηκε.

Η εργασία στην οικογενειακή επιχείρηση συνεχίστηκε, ενώ ταυτόχρονα η ανάγνωση βιβλίων και τα χειρόγραφα-απόπειρες συγγραφικής καριέρας γέμιζαν κούτες, ενώ η ενασχόληση με την τεχνολογία και την πληροφορική γέμιζαν νύχτες και νύχτες ξαγρύπνιας.

Έγινε ο γάμος με την σύντροφό μου σε ζωή και θάνατο Δήμητρα Παπαδοπούλου, και τον Νοέμβριο του 2002 αποκτήσαμε το όνειρό μας, την κόρη μας.

Τον Μάρτιο του 2003 ένα τροχαίο με μοτοσυκλέτα (αστείο, πτώση με 10 χιλιόμετρα ταχύτητα) μου χάρισε δέκα κατάγματα στο γόνατο, μια ενδοχειρουργική φλεγμονή, δύο μήνες νοσηλείας, έξι εγχειρήσεις, άπειρο σωματικό πόνο και μια ωραιότατη βαδιστική αναπηρία.

Τον Μάιο του 2003, την ημέρα του εξιτηρίου από το Παπανικολάου, συνέβει και ο θάνατος του πατέρα μου με τον οποίο διατηρούσαμε εταιρεία με δύο καταστήματα.

Τα παραπάνω γεγονότα προκάλεσαν Ολική οικογενειακή και οικονομική καταστροφή. Γνωρίσαμε φτώχεια μέχρι το απόλυτο, απελπισία μέχρι το μέγιστο, ψυχολογία στα βάραθρα με ένα μωρό έξι μηνών.

Αλλά: ολη η προηγούμενη σκληραγώγηση, επαγγελματική, σχολική και στρατιωτική, ήρθε να πάρει τον ρόλο της, ενώ ποτέ μα ποτέ, δεν χάθηκε το χιούμορ και το γέλιο, έτσι από πείσμα!

Ενώ αρνήθηκα την επιτροπή συντάξεων αναπηρίας του ΤΕΒΕ που δικαιούμουν σε εποχές που την έδιναν απλόχερα, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα με υπνώτιζε και θα μου στερούσε στόχους και σκοπούς.

Αποδείχθηκε επίπονη, αλλά σωστή επιλογή.

Μέσα λοιπόν στο γέλιο, το πείσμα και την άπειρη προσπάθεια, ταυτόχρονα συγγράφηκε ο Υπέρυθρος, μια νουβέλα 24.000 λέξεων που γράφτηκε κυριολεκτικά σε μια νύχτα και που η Αγγλική του έκδοση πωλείται στο Amazon, δημοσιεύτηκαν ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά.

Μετά από πολλές περιπέτειες και μεροκάματα σε ότι κυριολεκτικά βρεθεί για να επιβιώσει η οικογένεια,  τον Αύγουστο του 2010 ιδρύω την πρώτη μου διαδικτυακή επιχείρηση, τον Επαγγελματικό Οδηγό Εύοσμου, σε ένα γραφειάκι 14τ.μ. στην οδό Κύπρου με προϋπολογισμό less than zero και μόνα εφόδια την θέληση και την αποφασιστικότητα.

Μέσα στην κρίση  μερικούς μήνες μετά, ο Οδηγός είχε πελάτες το 70% των επιχειρήσεων του Εύοσμου και του Ελευθερίου Κορδελιού και αρχίσαμε να επεκτεινόμαστε στην κατασκευή ιστοσελίδων, eshop και το digital marketing.

Ηδη από το 2008 ξεκίνησε και η κοινωνική μου δράση, ιδρύοντας την Ομάδα Θεσσαλονίκης του Παγκοσμίου Κινήματος Zeitgeist και αποτελώντας έναν εκ των θεμελιωτών του Πανελλήνιου Κινήματος.

Η ομάδα Θεσσαλονίκης αποτέλεσε την πιο δραστήρια ομάδα της Ευρώπης μαζί με αυτήν του Λονδίνου, ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ηπείρου.

Το κίνημα Zeitgeist αποτέλεσε μια πρωτοφανή παγκόσμια προσπάθεια να μετατραπούν οι κοινωνίες μας απο οικονομίες με βάση το χρήμα, σε Οικονομίες με Βάση τους Πόρους στην ουσία την χρήση της τεχνολογίας για την κατάργηση του Χρηματοοικονομικού Συστήματος.

Φυσικά, απέτυχε 🙂 Περισσότερο από εσωτερικές φθορές παρά από κάτι άλλο.

Καθώς ψυχικά κουρασμένος, ιδιώτευσα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, φροντίζοντας την εταιρεία μου:

Το 2014 ιδρύθηκε στο Λονδίνο η Outstream Laboratory Limited εταιρεία διευρυμένου marketing, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουμε πελατολόγιο εξωτερικού από την Αγγλία και όλον τον κόσμο.

Επετεύχθει με το παραπάνω και τόσο οι Έλληνες πελάτες μας όσο και αυτοί του εξωτερικού μας οδήγησαν οι ίδιοι σε εντελώς νέα μονοπάτια, όπως η Νομική & Συμβουλευτική παροχή εταιρικών υπηρεσιών και έτσι αποκτήθηκε (με άπειρο διάβασμα και ξενύχτια φυσικά) εξειδικευση στο Βρετανικό και Διεθνές εμπορικό & εταιρικό δίκαιο (London School of Business & Finance),

Συμβουλευτική εξαγωγών και μια σειρά άλλων περιστάσεων που με την σειρά τους οδήγησαν στην ίδρυση της Fotis Grontas & Associates Limited με έδρα και πάλι το Λονδίνο, έναν One Stop Business Service Provider οργανισμό αναλαμβάνει ένα γραφείο όλη την Νομική, Φοροτεχνική, Λογιστική και διαφημιστική λειτουργία της επιχείρησης-πελάτη μας από το Α ως το Ω, από την ίδρυση μέχρι την εύρεση και την δημιουργία τοπικού & παγκόσμιου δικτύου πελατών-προμηθευτών, τα συμβόλαια συνεργασίας-εχεμύθειας, πατέντας και την διαπραγμάτευσή τους.

Ενδιάμεσα, καθώς το μικρόβιο της κοινωνικής δράσης δεν έλεγε να ξεκολλήσει 🙂

το 2015 εκλέχθηκα ομοφώνως πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 1ου Γυμνασίου Εύοσμου που φοιτούσε η κόρη μας πρώτη χρονιά.

Το ίδιο καλοκαίρι το 1ο Γυμνάσιο Εύοσμου κέρδισε τον διαγωνισμό της Coca-Cola «To Σχολείο που Θέλεις» με διαφορά άνω των 2.400 ψήφων (του ενός τρίτου των συνολικών ψήφων όλων των σχολείων μαζί) και ανακαινίστηκε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου σε όλα τα επίπεδα.

Ο Σύλλογος απέκτησε ιστοσελίδα και facebook, ενώ οι τοπικές επιχειρήσεις του Εύοσμου έγιναν ετήσιοι χορηγοί του Συλλόγου με εκπτώσεις 15-20% σε μαθητές και γονείς και ετήσια ποσά συνδρομής.

 

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως σε μια εκδήλωση του Συλλόγου στο σχολείο τον Μάιο του 2015, την Keep Calm and Eat Souvlaki, οι μαθητές σε ειδική εκδήλωση και παρατεταγμένοι μπουγέλωσαν τον διευθυντή του σχολείου και τον πρόεδρο του συλλόγου (περάσαμε υπέροχα!).

.

Το 2016, ίδρυσα την Deepmind, το πρώτο Ελληνικό Επαγγελματικό Δίκτυο

.

Στις 30 Ιανουαρίου του 2019 κλήθηκα επανειλημμένως από φίλους μέλη της Συμμαχίας Πολιτών Ελευθερίου Κορδελιού Εύοσμου να αναλάβω εθελοντικά την προεκλογική καμπάνια του συνδυασμού.

Η πρώτη απάντηση ήταν αρνητική, καθώς δεν συμπάθησα ποτέ την τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου στο σύνολό της.

Μέχρι που γνώρισα τον Νίκο Ζυγά. Η συνάντηση εκείνης της βραδιάς υπήρξε καταλυτική: επιτέλους ένας κανονικός άνθρωπος!

Και ενώ αρνούμουν συστηματικά να είμαι υποψήφιος σε προτάσεις που είχαν έρθει και πριν από όλες σχεδόν της παρατάξεις όπως και κατά την διάρκεια της καμπάνιας από την Συμμαχία, ο Νίκος με έπεισε προχθές πρωτομαγιά με πέντε λέξεις, να κάνω κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου: να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Από την άλλη, ο δήμος σίγουρα χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιον που να έχει διεθνή ψηφιακή τεχνογνωσία και διεθνή επαφή και εμπειρία όπως η ελαχιστότητά μου – και ενημερώνω πως αυτό μπορεί να συμβεί είτε εκλεγώ είτε όχι καθώς υπάρχουν άπειροι τρόποι να βοηθήσω τον δήμο εθελοντικά και εκτός δημοτικού συμβουλίου. 

.

.

.

.

Φώτης Γροντάς

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορδελιού-Εύοσμου

Επαγγελματική ενασχόληση:

Ιδρυτής & Director της Outstream Laboratory SMPC 

Εταιρείας διαφήμισης, ανάπτυξης ιστοσελίδων, Ηλεκτρονικών Καταστημάτων, γραφιστικής, Συμβουλευτικής Εξαγωγών & Digital Marketing,

Με έδρα τον Εύοσμο, φυσικά.

Ιδρυτής & Director της Outstream Laboratory Limited

Εταιρείας διαφήμισης, ανάπτυξης ιστοσελίδων, Ηλεκτρονικών Καταστημάτων, γραφιστικής, Συμβουλευτικής Εξαγωγών & Digital Marketing,

Με έδρα το Λονδίνο και πελατολόγιο από Αγγλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία & Σιγκαπούρη

Ιδρυτής & Director της Fotis Grontas & Associates Limited

Διεθνή καινοτόμο πάροχο One Stop Business Advisor, εταιρεία που αναλαμβάνει όλο το φάσμα μιας επιχείρησης, από την ίδρυση, την νομική υποστήριξη, το marketing, το corporate ID, την ανάπτυξη της ιστοσελίδας/eshop, την εύρεση & την  δημιουργία δικτύου προμηθευτών/πελατών, την διαπραγμάτευση των συμβολαίων εμπορικής συνεργασίας τους, συμφωνητικά μετόχων, εχεμύθειας, ρυτρών ανταγωνισμού, την λογιστική & φοροτεχνική υποστήριξη.

Πιστοποιήσεις:

HMRC Fit and Proper

.

.

London School of Business & Finance  

.

.

  • Business Administration
  • UK Corporate Law
  • UK & International Commercial Law
  • AAT [ UK Accounting Technicians Association Certification]

.

.

Συμμετοχές:

Εθελοντισμός:

.

.

.

.

.

..

.

Εμφανίσεις:

My Novel

Κατηγορίες: Uncategorized

Scroll Up