#θρησκευτικά #συμβούλιο_της_επικρατείας #λύπη_για_τον_μεσαίωνα

Με μεγάλη μου λύπη παρακολούθησα το Συμβούλιο της Επικρατείας – ήτοι τον πιο ιερό θεσμό μιας δημοκρατίας – να εκφράζει την δικονομική του κρίση βασιζόμενο όχι στο Σύνταγμα, αλλά σε αναχρονιστικές δοξασίες και μάλιστα διαστρεβλώνωντας κωμικοτραγικά την ερμηνεία του συντάγματος .

Έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών, όταν είναι αντισυνταγματικό το ίδιο το μάθημα από σύστασης Ελληνικού κράτους, καθώς αντίκειται ευθέως με την “Ανεξιθρησκεία” που προβάλλει ρητά το Σύνταγμα (Άρθρο 13).

Ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους οφείλει να είναι αποφασιστικός και απόλυτος, με την ελπίδα πως όταν κάποτε επέλθει θα έχουμε κάνει ακόμη ένα μικρό βήμα από το σκοτάδι του μεσαίωνα στην σύγχρονη δυτική δημοκρατία.

*Την δεκαετία του ’60, το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α. αναγκάστηκε να καταργήσει την προσευχή στα σχολεία μετά από προσφυγή πολίτη, καθώς παραβιαζόταν κατάφορα η Συνταγματική Αρχή της Ανεξιθρησκείας.

**Το 2018 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας, απαγόρευσε ώς αντισυνταγματικές αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών, αλλαγές που βασίζονται ακριβώς στην Αρχή της Ανεξιθρησκείας του Συντάγματος των Ελλήνων.

***Δεν ψηφίζω Σύριζα

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up