INFOHUB

Μήνυση στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – «Πήγε στο νοσοκομείο με αιματουρία κι έφυγε ετοιμοθάνατος»

admin on August 30, 2022

Στις 13:21 το Σάββατο 27/08 η οικογένεια 83χρονου που πέρασε Covid και φιλοξενείται -με σταθερή πρόοδο- σε γνωστό κέντρο αποκατάστασης λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη, δέχεται τηλεφώνημα από τον υπεύθυνο ιατρό του κέντρου, πως ο 83χρονος έχει έντονη αιματουρία, ενδεχομένως αποτέλεσμα αυτοτραυματισμού (προσπάθησε να βγάλει τον καθετήρα στον ύπνο του).

Ο ιατρός ενημέρωσε πως δεν του αρέσει η συνολική εικόνα γιατί ο ασθενής έχει ταυτόχρονα και πεσμένη αρτηριακή πίεση στις 9,5 μονάδες και πως θα προσπαθήσει για μια ώρα ακόμη να σταματήσει την αιμορραγία και να επαναφέρει την πίεση, ειδάλλως θα δώσει εντολή να μεταφερθεί ο 83χρονος στην όποια εφημερία ουρολογικής υπάρχει, για να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία.

Στις 14:17 ο ιατρός του κέντρου αποκατάστασης ενημερώνει εκ νέου την οικογένεια πως η αιμορραγία δεν σταματά και έχει δώσει εντολή μεταφοράς του ηλικιωμένου στην ουρολογική του Αγίου Δημητρίου, που εφημερεύει, σε 40 λεπτά θα τον έχει παραλάβει ασθενοφόρο του κέντρου για να τον μεταφέρει.

Στις 15:37 οι συγγενείς καλούν στον Άγιο Δημήτριο και επιβεβαιώνουν την άφιξη του ασθενή στα επείγοντα, ενώ μεταβαίνουν αμέσως στο νοσοκομείο.

Στις 16:42 διαπιστώνοντας πως ο πατέρας τους είναι απλώς ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΣ στην Βραχεία Νοσηλεία χωρίς κανένα μέτρο και πως εισέρχεται σε κωματώδη κατάσταση με εμφανή μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή – και πως παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους προς γιατρούς και νοσηλευτές δεν ασχολείται κανείς ούτε να τον κοιτάξει, μην ξέροντας τι άλλο να κάνουν καλούν τον γράφοντα.

Έφτασα στον Άγιο Δημήτριο στις 17:10 περίπου, όπου διαπίστωσα ο ίδιος πως η κατάσταση του 83χρονου επιδεινώνεται διαρκώς, χωρίς κανείς να ασχολείται μαζί του, σε μια εφημερία που είχε δεν είχε 4-5 ασθενείς στην αναμονή.

ΕΔΩ αρχίζει να διαφαίνεται, η εγκληματική, δολοφονική αδιαφορία μιας ολόκληρης εφημερίας. Αυτός ο άνθρωπος έχει παιδιά και εγγόνια, αδελφούς και αδελφές, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ για να τον πετάξετε.

Προσπάθησα επανειλημμένως και με διαρκή ένταση να έρθω σε επαφή με τον εφημερεύοντα ιατρό, προσπάθειες που απέβησαν άκαρπες στο σύνολό τους, ενώ οι νοσηλευτές απαντούσαν διαρκώς με τις ίδιες λέξεις:

“πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό”

“μα δεν βλέπετε πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να αναπνεύσει;;;”
“πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό.”

Καλώ τον Ιατρό του κέντρου αποκατάστασης και του αναφέρω του τι απίστευτο εκτυλίσσεται. Αναστενάζοντας μου ζητά να μάθω αν έχουν σταματήσει τουλάχιστον την αιμορραγία, και αν το έχουν πράξει να καλέσουμε ασθενοφόρο του κέντρου να τον παραλάβουν πίσω πριν συμβεί τίποτε χειρότερο στο κρεματόριο που έχουν για δήθεν εφημερία.

Κατά τις 18:00, ένας νοσηλευτής ανεβαίνει στην ουρολογική να μάθει από τον γιατρό αν έχει σταματήσει η αιμορραγία μετά από τις συνεχείς εκκλήσεις μας, και κατεβαίνει 10 λεπτά αργότερα να μας ενημερώσει πως έχει σταματήσει η αιμορραγία και μπορούμε να τον διαμετακομίσουμε πίσω στο κέντρο αποκατάστασης,

Ενδιάμεσα μόνο μια νεαρή κοπέλα-νοσηλεύτρια έχει δείξει ενδιαφέρον και προσπαθεί να μάθει αν έχει δοθεί εντολή για αιματολογικές (!), ναι καλά διαβάσατε, αν έχει δοθεί.

Ενημερώνουμε λοιπόν το κέντρο αποκατάστασης και κατά τις 18:40 έρχεται να τον παραλάβει το ασθενοφόρο. Οι ιδιώτες (!) τραυματιοφορείς καθώς ανεβάζουν τον ηλικιωμένο στο ασθενοφόρο, ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν λάβει, παίρνουν μέτρηση κορεσμού οξυγόνου με οξύμετρο για να ΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΟΡΕΣΜΟΥ 80%.

Τους σταματώ αμέσως και ζητώ έντονα και άμεσα ιατρό από την γραμματεία. Εμφανίζεται μια παθολόγος η οποία μου απαντά κατά λέξη: “Είμαι παθολόγος, δεν είμαι στην εφημερία”. Της απαντώ πως ο άνθρωπος έχει 80% κορεσμό οξυγόνου και καμία επαφή με το περιβάλλον είναι δυνατόν να μεταφερθεί;;; “Θα σας εξυπηρετήσω” μου απαντά. ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΧΑΡΗ Η ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΕΥΡΟΣ:

Μετρά και η παθολόγος (που σημειώστε μας έκανε χάρη) για να λάβει και αυτή το ίδιο αποτέλεσμα.
Της λένε οι τραυματιοφορείς: “δεν δώσατε οξυγόνο; το συνοδευτικό που λάβατε και οι οδηγίες είναι για οξυγόνο”

“α δεν ξέρω” απάντησε, “παθολόγος είμαι”
(το τί είστε και το τι όχι αγαπητή, και το τι θα συνεχίσετε να είστε θα το αποφασίσει πλέον και για εσάς το δικαστήριο).

Καλώ αμέσως τον γιατρό από το κέντρο αποκατάστασης, φρίττει κυριολεκτικά, άμεσα οι τραυματιοφορείς δίνουν οξυγόνο και επίσης άμεσα ο 83χρονος τους δίνει αποτέλεσμα κορεσμού 93-94%.

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

α) Κατά την παραλαβή του ηλικιωμένου στην εφημερία ουρολογικού του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, παρέλαβαν και έγγραφο-συνοδευτικό πως εκτός από την αιμορραγία ο ασθενής λαμβάνει οξυγόνο και πως η αρτηριακή του πίεση είναι επικίνδυνα χαμηλή, στις 9-9,5 μονάδες.

β) ΔΕΝ, επαναλαμβάνω ΔΕΝ του χορηγήθηκε οξυγόνο ούτε μια στιγμή κατά την διάρκεια των ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΩΝ που βρισκόταν στην Βραχεία Νοσηλεία.

γ) Δεν μετρήθηκε η πίεση και δεν λήφθηκε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΟ για να αυξηθεί.

δ) Δεν πραγματοποιήθηκε ΚΑΜΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΛΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΕΝΩ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΝΤΑΝ ΡΑΓΔΑΙΑ

ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ όταν ρωτήθηκε ιατρικό προσωπικό στην Βραχεία Νοσηλεία: “δεν τον βλέπετε τον άνθρωπο που έχει πρόβλημα;;;” Και η απίστευτη, αδιάφορη απάντηση ήταν… “αυτός είναι για το παθολογικό, εκεί θα τον φιάξουν” και… ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.

Ο 83χρονος επέστρεψε πίσω στο κέντρο αποκατάστασης.

Στις 20:10 ο ιατρός του κέντρου αποκατάστασης καλεί εκ νέου την οικογένεια, για να την ενημερώσει πως ο πατέρας τους έχει εισέλθει σε ημικωματώδη κατάσταση με αρτηριακή πίεση από 4 έως απροσδιόριστη, και πρέπει να μεταφερθεί εκ νέου σε εφημερεύουσα παθολογική ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ πριν επέλθει η κατάληξη.

Κινητοποιήθηκε ΑΜΕΣΑ το ΕΚΑΒ και ενώ στο κέντρο αποκατάστασης χορηγήθηκε μέχρι και αδρεναλίνη η πίεση δεν κατάφερε να ανέβει πάνω από τις 8,5 – 9 μονάδες. Ο 83χρονος εισήχθη σε παθολογική εφημερίας όπου κατά τις 21:30 η παθολόγος ενημέρωσε την οικογένεια να περιμένουν τα χειρότερα καθώς η πίεση δεν ανεβαίνει με τίποτα και πως ο ασθενής είναι σηπτικός.

Κατά την διάρκεια της νύχτας και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των παθολόγων του Νοσοκομείου Πολυγύρου τους οποίους τιμούμε για τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά τους, η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται μερικώς και να διαφαίνεται μια αχτίδα ελπίδας αναστροφής της, πράγμα που συνέχισε να διαφαίνεται και κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Όσο για τους ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ της εφημερίας 27/08/2022 του Ουρολογικού του Νοσοκομείου Αγίου Δημητρίου,

ΕΧΕΤΕ ΑΤΥΧΗΣΕΙ

Παραλάβατε ασθενή με μια αιματουρία και τον επιστρέψατε ετοιμοθάνατο. Δεν τηρήσατε ούτε καν τα πιο βασικά, την μέτρηση οξυγόνου και πίεσης και δεν παρείχατε οξυγόνο ενώ είχατε ΣΑΦΕΙΣ οδηγίες να το πράξετε, σε μια εφημερία που είχατε δεν είχατε 5 ασθενείς.

Μέχρι το μεσημέρι θα έχει κατατεθεί η μήνυση κατά όλης της βάρδιας της εφημερίας, των επιμελητών, της διεύθυνσης αυτού του κρεματόριου που έχετε για ουρολογική κλινική και φυσικά κατά της διοίκησης του νοσοκομείου.

Αγωγή δεν μας ενδιαφέρει, μας ενδιαφέρει να διωχθείτε ποινικά για τα απίστευτα που έχετε διαπράξει, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΤΥΧΟΥΣ.

Υ.Γ.

Προσωπικά, με τις αλλεπάλληλες περιπέτειες υγείας που είχα, έχω νοσηλευτεί σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης μας για συνολικό χρόνο πολλών μηνών, πάντοτε σε δημόσιες δομές. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έχω συναντήσει ούτε ίχνος αυτής της φρικιαστικής, εγκληματικής αδιαφορίας, αυτήν την απάνθρωπη απάθεια μπροστά στην ανθρώπινη ζωή που συνάντησα το Σάββατο.

Να είστε σίγουροι πως τα παραπάνω δεν θα επιτραπεί να ξανασυμβούν.

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

THESSTODAY.GR

IEFIMERIDA.GR

MSN.COM

ENIKOS.GR

totop